Havermout met kokos en ananas

Foodblogswap: Havermoutontbijt met warme ananas en kokos

Wat een mazzel. Toen ik mijzelf deze maand weer opgaf voor de foodblogswap kreeg ik nogmaals de foodblog ikook! toegewezen.

Een blog waar ik in augustus 2016 ook al iets lekkers van mocht maken. Toen ging ik voor de croissantpudding met ananas. Wat super lekker was.

Deze keer was ik dan ook weer blij dat ik iets mocht uitzoeken tussen de recepten die Lai Wah heeft geplaatst. En toeval of niet… deze keer besloot ik weer voor iets met ananas te gaan. Ik ging namelijk voor een ‘havermout ontbijt met gegrilde ananas‘.

Ik moet wel bekennen dat ik eigenlijk niet zo van deze ontbijtjes ben. Of… ik kan beter zeggen “dat dacht ik”! Dit ontbijt was namelijk fantastisch. Heel vullend, lekker zoet en tropisch!

Dit heb je nodig:

  • 200 ml kokosmelk (ik gebruikte Alpro)
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel geraspte kokos + een klein beetje om te bestrooien
  • Verse ananas stukjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel rietsuiker

Zo maak je het:

  1. Meng de ananas met de olijfolie en de rietsuiker.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de ananas totdat deze lekker warm is. (Minuutje of 2 op hoog vuur)
  3. Verwarm in een pannetje de kokosmelk met de havermout.
    Breng al roerend aan de kook en zodra het een papje vormt haal je het van het vuur.
  4. Roer de eetlepel met kokosrasp erdoorheen en doe de havermout in een schaaltje.
  5. Schep de ananas er op en bestrooi met nog een klein beetje geraspte kokos.

Geniet ervan!

Ontbijt jij graag met havermout?

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg mij op Instagram en/of Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge