Hartige banketletter | Foodaholic.nl

Hartige banketletter

Naast alle zoetigheden is het ook wel erg lekker om iets hartigs met Sinterklaasavond neer te zetten. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld saucijzenbroodjes of kaasbroodjes, maar een hartige banketletter past natuurlijk wel echt bij Sinterklaas. 

Voor de hartige banketletter S

Dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 ui, gesnipperd
  • Zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het gehakt met de ui, de mosterd, de ketjap, zout, peper en de uitgeperste knoflook in een schaal. Kneed het totdat alles goed gemengd is.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Leg het gehakt in de vorm van een worst aan 1 lange zijde van het bladerdeeg.
  5. Rol het gehakt in het bladerdeeg. Zorg dat de naad aan de onderkant van de rol zit.  Vorm de rol nu in de letter S. 
  6. Kluts een ei en smeer de banketletter hiermee in. Strooi de sesamzaadjes er dan over.  
  7. Bak de letter ongeveer 25 á 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Houd wel de letter in de gaten, want de ene oven gaat sneller dan de andere en je wil geen zwarte letter. 

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Hartige banketletter | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Hartige banketletter | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.