Chocoladecake tulband

Hands off my chocoladecake tulband!

Mijn liefde voor chocolade en cake is groot en dus besloot ik om ze maar eens samen te voegen. Deze chocoladecake is niet heel donker. Dat komt, omdat ik melkchocolade heb gebruikt. Wel is de cake erg machtig, dus ik zou niet een al te groot stuk nemen… (Des te vaker kan je er van eten). Verder hoef ik er niet te veel woorden aan toe te voegen. Deze tulband is gewoon heel lekker!

Chocoladecake tulband

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren
  • 150 gram milk meets white chocolade van Hands off my chocolate
  • Boter om in te vetten + bloem om te bestuiven
  • 150 gram crispy cookie caramel en seasalt chocolade van Hands of my chocolate
  • 3 chocolate chip cookies

Zo maak je het:

  1. Leg de boter een tijdje voordat je de chocoladecake tulband gaat maken uit de koelkast. Zo kan deze zacht worden.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik in en bestuif het met wat bloem.
  3. Mix de boter zacht en voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
  4. Smelt de Milk meets white chocolade au bain marie.
  5. Voeg de chocolade, de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de eieren en boter. Blijf mixen totdat het een glad beslag is.
  6. Giet het beslag in het bakblik.
  7. Zet het bakblik op een rooster iets onder het midden van de oven.
  8. Bak hem in ongeveer 60 á 65 minuten gaar. Prik altijd met een satéprikker om te controleren of de cake al droog is. Zo niet, laat je hem nog een paar minuten in de oven staan.
  9. Laat de cake nu volledig afkoelen.
  10. Smelt de Crispy cookie caramel & seasalt chocolade nu au bain marie en verkruimel ondertussen de chocolate chip cookies.
  11. Als de chocolade gesmolten is giet je deze over de tulband en strooi je de koekkruimels eroverheen. Laat de chocolade nu iets harder worden voordat je hem aansnijdt.

Geniet ervan!

Kijk ook even op mijn instagram, daar geef ik namelijk 2 van deze heerlijke repen weg!

Voor dit recept kreeg ik een product opgestuurd.

One Comment

  1. Wauw! Die ziet er heerlijk uit zeg! Die chocolade ligt mij in de winkel ook altijd aan te gapen, maar ik ben sterk haha. 😀 Anders eet ik heel de reep in een keer op.
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Aardbeienkwarktaart met browniebodem en hartjesMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge