Hachee

Hachee is een heerlijke winterse maaltijd, echt een maaltijd waarvan je het weer warm krijgt. Vroeger aten wij dit thuis eigenlijk nooit en ik moet bekennen ook nu eten wij het niet vaak. Ik kan niet zo heel goed tegen uien en die gaan er toch echt wel in. Hachee is een ideaal gerecht wat je ook van tevoren kan maken. Je kan het eventjes in de koelkast bewaren, maar je kan het ook prima invriezen. Dus heb je teveel gemaakt is het ook geen probleem.

Wij eten de hachee eigenlijk altijd met rode kool en de aardappels wisselen we altijd. Gekookte aardappels, puree of partjes. Deze keer hadden wij er partjes bijgedaan. Heerlijk!

Recept is voor 4 personen. 

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo runderriblappen
  • 100 ml azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 75 gram boter
  • 2 jeneverbessen
  • 4 uien
  • een eetlepel bruine suiker
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 200 ml water

Zo maak je het:

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Verhit de boter in een pan en bak het vlees hierin aan.
  3. Haal het vlees er weer uit en snijd de uien in stukjes/ ringen. Fruit de ui aan in dezelfde pan als waar je het vlees in gebakken hebt.
  4. Voeg het vlees en de bruine suiker weer toe gevolgd door het azijn, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en het water.
  5. Breng aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en zet het vuur dan zacht. Zet de deksel schuin op de pan en laat het vlees in ongeveer 3 uur zacht worden.
  6. Voeg als het vlees nog ongeveer 3 kwartier nodig heeft de plakjes ontbijtkoek toe. Hierdoor gaat het binden.

Geniet ervan! 

Hachee | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge