Gezondere kapsalon met zoete aardappel en kip | Foodaholic.nl

Gezondere kapsalon met kip en zoete aardappel

De meeste van jullie zullen hem vast wel kennen… de kapsalon. Voor degene die hem niet kennen het is een gerecht bestaande uit friet met daarop shoarma, gesmolten kaas, sla, knoflooksaus en sambal. Erg lekker, maar niet echt gezond dus.

Vriendlief en ik maken regelmatig deze gezondere variant en dus was het tijd om onze variant ook met jullie te delen.

Aantal: voor 2 porties

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zoete aardappel friet
  • 100 gram kipfilet
  • 150 gram kippendijen
  • 2 plakken jonge kaas
  • 25 gram ijsbergsla
  • 3 knoflook tenen, fijngesneden
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • zout, peper en bieslook
  • 1 tomaat
  • 1 augurk
  • een halve komkommer
  • shoarmakruiden
  • Ketjap manis

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Zodra de oven warm is kan je de zoete aardappelfriet op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven stoppen voor ongeveer 25 minuten. Houd ze wel in de gaten.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet en de kippendijen in stukjes/ reepjes en kruid ze met de shoarma kruiden en een eetlepel ketjap. Bak het gaar in een koekenpan (in wat olijfolie).
  3. Snijd de tomaat, de augurk en de komkommer in stukjes.
  4. Haal de friet uit de oven en doe het in een ovenschaal. Leg daarop de gebakken kip en leg daar dan weer de plakken kaas bovenop. Zet het geheel terug in de voorverwarmde oven voor ongeveer 7 minuten.
  5. Meng in die tussentijd de Griekse yoghurt met de knoflook, wat zout, peper en bieslook tot een lekker knoflooksausje.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en doe de sla, de tomaat, augurk en komkommer erop en als laatste doe je de knoflooksaus eroverheen.

Geniet ervan! 

Gezondere kapsalon met kip en zoete aardappel | Foodaholic.nl

Ben jij ook zo gek op kapsalon? 

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge