Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta | Foodaholic.nl

Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

Hmmmm, Italiaans eten! Persoonlijk is de Italiaanse keuken veruit mijn favoriete keuken. Pasta, pizza, gnocchi, tiramisu.. Mij kan je er echt voor wakker maken ’s nachts!

Het leukste is dat de Italiaanse keuken zo veel variatiemogelijkheden biedt. Zo ook in het recept wat ik vandaag met jullie deel: Gevulde Pastaschelpen met spinazie en ricotta.

Aantal: Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 250 gram grote pastaschelpen
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 pakje ricotta (à 250 gram)
  • 300 gram spinazie (diepvriesvariant of verse spinaziebladeren)
  • 1 teentje knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • Peper en zout
  • (Olijf)olie
  • Optioneel: geraspte kaas
  • Optioneel: je kunt de tomatensaus of het spinazie-ricottamengsel nog verder pimpen naar eigen ingeving. Voeg bijvoorbeeld een spek of ham aan de tomatensaus toe, werk met extra groenten of gebruik andere kruiden.

Zo maak je het:

  1. Voor je begint: zorg bij de diepvriesvariant spinazie dat deze ontdooit en zo droog mogelijk is (je kunt het vocht eruit drukken in een zeef). Bij de verse spinazie is het van belang de bladeren klein te snijden.
  2. Kook de pastaschelpen beetgaat (ongeveer 2 minuten korter dan aangegeven staat op de verpakking). Let op: giet ze pas af vlak voordat je de schelpen gaat vullen om te voorkomen dat de pasta gaat plakken en je ze niet meer kan vullen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Verwarm een pan met wat olijfolie en fruit hierin je gesnipperde ui, samen met de knoflook.
  5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de oregano en basilicum. Je kunt de saus naar wens verder op smaak brengen met zout en peper.
  6. Laat de tomatensaus zo’n 5 minuutjes op laag vuur verwarmen.
  7. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
  8. Meng de spinazie met de ricotta en breng ook dit eventueel op smaak met wat zout en peper.
  9. Vul de pastaschelpen met het spinazie-ricottamengsel en leg ze in de ovenschaal op de tomatensaus.
  10. Voor de echte kaasliefhebber: strooi over de pastaschelpen in de ovenschaal nog wat geraspte kaas.
  11. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 15/20 minuten in de oven

Eet smakelijk! 

Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook! Nikki is ook te vinden op instagram onder de naam @wanderingtroughhappiness

One Comment

  1. Slim om de pastaschelpen eerst even te koken. Ik had laatst ook zulke schelpen gevuld maar ze bleken toch nog te hard na de oventijd
    Anne-Marie heeft onlangs een blog geschreven over…Handleiding etiketten lezen in de supermarktMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge