Pita met barbecue kip en gesmolten kaas | Foodaholic.nl

Gegrilde pita met barbecue kip en gesmolten kaas

Zo in de vakantie heb ik genoeg tijd om na te denken en zo kom ik op bij de meest simpele, maar vooral ook hele lekkere recepten terecht. Ik denk dan na over bepaalde smaken en probeer van alles uit. Ik vind dat echt heerlijk aan zo lang vakantie hebben. Je hebt natuurlijk ook weleens een recept wat gigantisch mislukt en/of helemaal nergens naar smaakt. Bij dit broodje was dat zeker niet het geval. Het is een heerlijk broodje en ideaal voor in het weekend. Wij gaan hem zeker wel vaker maken.

Aantal: 4 pitabroodjes

Dit heb je nodig:

  • 4 (spelt) pitabroodjes, neem wel de grote en niet de kleintjes.
  • 8 plakjes jong belegen kaas
  • 100 gram crispy maiskorrels
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepels barbecuesaus (Ik gebruikte Santa Maria American BBQ Sauce Kentucky Whiskey)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de grill.
  2. Doe de gerookte kipfiletreepjes samen met de mais en de barbecuesaus in een kom en meng het goed door elkaar.
  3. Snijd de pitabroodjes open en leg er een plakje kaas in. Vul hem verder met het kip mengsel en leg er nog een plakje kaas bovenop.
  4. Doe de pita dicht en leg hem onder de grill.
  5. Bak de pita ongeveer 5 minuten zodat de kaas lekker smelt. Houd het wel in de gaten, want iedere grill is anders, bij jou kan het dus sneller of langzamer gaan. (Hier duurde het op stand 2 van de grill 5 minuten).

Geniet ervan!

Pita met barbecue kip en gesmolten kaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Dit bericht bevat een artikel wat is opgestuurd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge