Frambozen witte chocolade cheesecake | Foodaholic.nl

Frambozen witte chocolade cheesecake

Zoals de meeste van jullie wel weten was ik uitgekozen om als bloginsider voor Laura’s Bakery aan de bak te gaan. Philadelphia daagde ons (mij en alle andere insiders), namelijk uit om de allerlekkerste cheesecake te maken.

Ik heb een hele lange tijd zitten twijfelen tussen een kokos ananas cheesecake of de frambozen witte chocolade cheesecake. Uiteindelijk ben ik voor de laatste variant gegaan, maar die eerste ga ik ook zeker een keer maken.

Frambozen en witte chocolade is sowieso een fantastische combi en deze cheesecake moest dan ook wel heel lekker worden. Ik had besloten om voor een no bake cheesecake te gaan en ik heb van geen van mijn keuzes spijt gehad, want wauw…. wat was hij goed gelukt! (Mag je best over je eigen creatie zeggen toch?)

Voor het recept heb ik een springvorm van 18 cm. gebruikt.

Frambozen witte chocolade cheesecake | foodaholic.nl

Dit heb je nodig:

  • 150 gram jodenkoeken
  • 50 gram roomboter
  • 400 gram philadelphia naturel
  • 350 ml slagroom
  • 120 gram witte chocolade
  • 250 gram frambozen
  • 160 gram suiker
  • 2 zakjes slagroom versteviger

Zo maak je het:

  1. Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Verkruimel de jodenkoeken. Dit kan in een keukenmachine of je kan ze in een zakje doen en dan fijn slaan mijn een deegroller.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten voeg je de koekkruimels toe en meng je dit goed door elkaar. Stort het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet hem in de koelkast.
  4. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat het, als het is gesmolten, iets afkoelen.
  5. Doe 200 gram roomkaas samen met 40 gram suiker in een kom en roer het door elkaar.
  6. Klop in een andere kom 125 ml slagroom stijf samen met 40 gram suiker en 1 zakje slagroom versteviger. Als de slagroom stijf is schep je deze door de roomkaas. Voeg ook de gesmolten witte chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Stort het mengsel op de koekjesbodem, verdeel zodat het mooi glad verspreid is en zet de springvorm weer in de koelkast.
  8. Doe nu die andere 200 gram roomkaas samen met 40 gram suiker in een kom en roer ook dit weer door elkaar.
  9. Klop nogmaals 125 ml slagroom met een zakje slagroom versteviger en 40 gram suiker stijf. Schep dit door de roomkaas.
  10. Pureer 100 gram frambozen en schep ook dit door het roomkaas mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is.
  11. Stort dan deze laag op de witte chocoladelaag en strijk glad met een lepel.
  12. Zet hem minimaal 4 uur in de koelkast.
  13. Rasp de overige witte chocolade fijn en klop de rest van de slagroom op, met een heel klein beetje suiker.
  14. Doe in het midden van de taart een ‘klodder’ slagroom en verdeel de frambozen er omheen. Bestrooi met de geraspte witte chocolade!

Houd jij ook zo van de combinatie witte chocolade en framboos? 

Wil je de andere cheesecakes ook bewonderen? Kijk dan zeker even op instragram en zoek op de #MijnPhiladelphiaCheesecake.

One Comment

  1. Hmmmm frambozen en witte chocolade zijn een winnende combi, zo lekker! Leuk dat je jodenkoeken hebt gebruikt voor de bodem, lijkt me erg lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge