Heerlijke simpele brownies met caramel fudge

Foodblogswap: Heerlijke simpele brownies met caramel fudge

Ik vond het wel weer eens een keer tijd om mee te doen aan de foodblogswap. Het was ondertussen alweer een paar maanden geleden en ik had er wel weer een keer zin in!

Bij de foodblogswap krijg je een andere foodblog toegewezen waarvan je iets lekkers uitzoekt om te gaan maken. Ik had deze maand heel veel geluk en mocht iets uitzoeken van Deb’s Bakery Kitchen, een erg leuke blog vol met heerlijke dingen. Debbie wil haar lezers graag inspireren zowel met makkelijke doordeweekse recepten, maar ook de wat ingewikkeldere taarten zie je voorbij komen. Voor ieder wat wils dus.

Goed… nu was het mijn beurt om op deze leuke blog iets uit te zoeken en dat was nog niet zo makkelijk. Ik had namelijk een heel rijtje recepten opgeschreven die ik wel zou willen maken. Uiteindelijk ben ik voor de simpele brownies gegaan en heb ik als toevoeging caramel fudge toegevoegd.

In de blog over de brownies in pot delen wij natuurlijk ook een makkelijk brownie recept, maar deze is net weer even anders en heeft daardoor ook een net andere smaak. Heerlijk hoor, lekker chewy ook!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram cacao
  • 1 theelepel vanille- essence
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 8 caramel fudge blokken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de boter, suiker en cacao in een pannetje. Het handigst is een pannetje met dikke bodem.
  3. Verwarm op laag vuur totdat de boter volledig gesmolten is en alles goed door elkaar gemengd is.
  4. Haal het pannetje van het vuur. Roer met een garde 1 voor 1 de eieren er doorheen. Voeg de vanille essence toe.
  5. Zeef de bloem boven het mengsel en meng het goed totdat het een geheel vormt.
  6. Vet een vierkant bakblik in en bekleed met een bakpapiertje.
  7. Giet het mengsel in het bakblik en bak de eerst 20 minuten.
  8. Snijd ondertussen de fudge blokken in kleine stukjes. Strooi deze na die 20 minuten over de brownie en bak hem vervolgens nog eens 15 á 20 minuten.
  9. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet ervan! 

 

One Comment

  1. Die zien er lekker fudgy uit, met die karamel blokjes erin lijkt ’t mij heerlijk!
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Vlaflip met aardbeiensausMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge