Een boerenkool tosti

Het wordt steeds weer een beetje kouder en dus is het echt weer voor stamppotten, stoofpotjes en stevige soepen. De enigste stampot die ik echt niet lekker vind is een boerenkool stamppot. Boerenkool in een salade of in een quiche vind ik dan bijvoorbeeld wel weer lekker.

Ik besloot om er eens wat anders mee te proberen en ging voor een boerenkool tosti. Lekker en perfect voor op een koude herfst- of winterdag!

Voor 1 tosti

Dit heb je nodig:

  • 2 boterhammen, ik gebruikte mais vloerbrood
  • 6 plakjes rookworst
  • 2 plakjes jong belegen kaas
  • een handvol fijn gesneden boerenkool
  • een klontje boter om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Verhit een koekenpan en laat het klontje boter hierin smelten.
  2. Beleg een boterham met een plakje kaas. Verdeel dan de plakjes rookworst daarop en leg de boerenkool op de worst. Leg het andere plakje kaas erop en sluit af met de boterham.
  3. Leg de tosti in de koekenpan en bak mooi krokant en goudbruin. Een paar minuutjes per kant.

Geniet ervan!

Een boerenkool tosti | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge