Cheesecake brownies | Foodaholic.nl

Cheesecake brownies

Hands off my chocolate…. wat is het toch een fijn chocolade merk. Eerder maakte ik er al een chocolade tulband cake mee en ook nu ging ik er weer mee aan de bak.

Er zijn namelijk 2 nieuwe repen uitgebracht.Een chocoladereep ontwikkeld met de verslavende smaak van cookie dough, een vleugje vanille en echte stukjes koek voor een lekkere crunch. Deze cookie dough is veilig om te eten, want er zijn geen rauwe ingrediënten in gebruikt. Dus…. hup naar de winkel om deze reep te kopen, want hij is echt heel erg lekker!

Hands off my chocolate | Foodaholic.nl

De andere reep is een reep van extra pure chocolade (70%) met stukjes hazelnoot, knisperend zeezout en pure cacao nibs. Deze reep is qua cacaogehalte heel goed, hier mag je dus net wat extra van snoepen…. Dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg!

Ik vond beide repen onwijs lekker en besloot er dan ook om ermee te gaan bakken. Aangezien ik dol ben op cheesecake en op brownie werden het cheesecake brownies.

Dit heb je nodig:

  • 5 eieren
  • 60 gram pure chocolade met zeezout van hands off my chocolate
  • 6 stukjes hands off my chocolate met cookie dough
  • 80 gram roomboter
  • 350 gram suiker
  • 3 eetlepels cacao
  • 60 gram bloem (+ eentje eetlepel extra)
  • 600 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een brownievorm met bakpapier. Lukt dat niet? Vet hem dan in met wat boter.
  3. Smelt de boter samen met de pure chocolade au bain marie.
  4. Meng in een kom 150 gram suiker, de cacao, 2 eieren, 60 gram bloem en het chocolade mengsel met een spatel goed door elkaar.
  5. Giet het mengsel in de brownievorm en zet het voor 15 minuten in de oven.
  6. Meng in een andere kom de roomkaas met 3 eieren, de slagroom, de rest van de suiker en een eetlepel bloem goed door elkaar. Ik deed dit ook gewoon met de spatel, maar het kan ook met een mixer of in de keukenmachine.
  7. Schenk het mengsel voorzichtig op de gebakken brownie en bak het samen nog eens voor 50 minuten.
  8. Zet na die 50 minuten de oven uit en de deur van de oven op een kiertje. Laat de brownie zo nog 3 kwartier in de oven staan.
  9. Laat hem vervolgens opstijven in de koelkast voor minimaal een uur.

Geniet ervan! 

Cheesecake brownies | Foodaholic.nl

6 Comments

  1. Het ziet er weer heerlijk uit! De extra pure vind ik het lekkerst, jij?
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Brownie Cookie Lolly’sMy Profile

  2. Zo, dat ziet er lekker uit zeg!!

  3. Kun je dit in vriezen?

    • DaniëlleNo Gravatar

      Ja dat kan. Het beste is om het per stukje in vershoudfolie te wikkelen en het dan in een luchtdichte doos in te vriezen. Je kan het dan laten ontdooien in de koelkast.

  4. Maar wat doe je nu met de Cookie dough chocolade, gewoon opeten tijdens het bakken?

    • DaniëlleNo Gravatar

      Haha, ja lekker opeten of je kan ze in de cheesecake laag verstoppen! Ik zal het in het recept erbij zetten, helemaal vergeten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge