Champignons in bierbeslag | Foodaholic.nl

Champignons in bierbeslag

Als wij ergens uit eten gaan met mijn familie en champignons in bierbeslag staat als voorgerecht op de kaart, is er altijd wel iemand die ze besteld. Wij hebben ze dan ook al in veel variaties voorbij zien komen en bijna altijd zijn ze erg lekker.

Het duurde dus niet lang voordat ik besloot om ze ook voor Foodaholic.nl eens te gaan maken en dat was een groot succes. Lekker met wat knoflooksaus.

Champignons in bierbeslag – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 doosje champignons
  • 125 gram bloem
  • half flesje bier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • fles zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Maak de champignons schoon en snijd een stukje van het steeltje af.
  2. Meng de bloem, de Italiaanse kruiden, de olijfolie, de knoflook poeder en de zout en peper in een kom door elkaar. Giet rustig het bier erbij, je moet ondertussen wel blijven roeren.
  3. Doe het ei erbij en meng het allemaal goed door elkaar.
    Het mengsel moet iets dikker zijn dan vla.
  4. Verwarm in een wokpan de olie. Kijk of de olie warm genoeg is door er een stukje brood in te gooien.
  5. Haal de champignons door het beslag en frituur ze in de olie totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
  6. Serveer daarna met wat knoflooksaus.

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Champignons in bierbeslag | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Champignons in bierbeslag | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.