Cake repen van havermout, appel en kaneel | Foodaholic.nl

Cake repen van havermout, appel en kaneel

Een gezonde cake waarmee je ook nog eens kan ontbijten. Dat klinkt goed hé?

Deze cake met havermout en appel is zo’n cake. Ik snijd hem vaak in repen en neem dan een stuk als ontbijt of als tussendoortje mee naar mijn werk.

De smaak van appel, rozijnen, kaneel en koekkruiden is natuurlijk ook een hele fijne combinatie en daarnaast kan ke de stukken ‘cake’ ook nog eens invriezen.

Aantal: 10 repen

Dit heb je nodig:

  • 150 gram (glutenvrije) havermout
  • 200 milliliter havermelk
  • 2 eieren
  • Handje rozijnen
  • 2 appels (ik gebruikte goudreinet)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de rozijnen in een laagje water wellen.
  3. Doe de havermout, de eieren, de kaneel en de koekkruiden bij elkaar en meng het met een mixer.
  4. Voeg beetje bij beetje de havermelk toe. En zorg dat het goed gemengd is.
  5. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Spatel deze samen met de rozijnen door het beslag.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat hem daarna nog 20 minuten in de oven afkoelen.
  8. Snijd de cake in repen.

Geniet ervan! 

Cake repen van havermout, appel en kaneel | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge