Surinaamse bruine koek | Foodaholic.nl

Bruine koek

Het is weer maandag en dus tijd voor ons tweede recept. Vandaag een speciaal recept van onze familie. Een Surinaamse “bruine koek”! Het is een vrij “lastig” recept. Toen wij hem voor het eerst samen maakten, was de bruine koek dan ook mislukt…Wij hopen dat hij bij jullie in 1 keer gaat lukken!


Bruine koek

Dit heb je nodig:

  • Pakje roomboter, 250 gram
  • 10 eieren
  • 10 eetlepels kristalsuiker
  • 1/5 flesje amandelaroma
  • kaneel, op gevoel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • discodip

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Smelt het pakje boter in een pannetje.
  3. Mix de eieren, de suiker, de kaneel, de vanillesuiker en het halve flesje amandelaroma een half uur tot een luchtig mengsel. Zeef na een half uur het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en mix dit dan weer goed door elkaar. Voeg vervolgens, terwijl je nog mixt, de boter voorzichtig aan het mengsel toe.
  4. Giet het mengsel in het bakblik. Zet de oven terug naar 160 graden en plaats het bakblik voorzichtig op de onderste richel in de oven.
  5. De bruine koek is na ongeveer een uur gaar. Prik met een satéprikker in de koek om te kijken of deze gaar is. Hij is gaar wanneer de satéprikker schoon blijft. Strooi, als de bruine koek wat is afgekoeld, de discodip eroverheen.

Tip:
Ga tijdens het bakken van deze koek lekker een filmpje kijken op de bank en niet het huishouden doen, want als een deur te hard dichtgaat, je te hard loopt op de trap etc…. stort de koek in en is deze mislukt…


Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.