Stadskookboek Antwerpen | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Stadskookboek Antwerpen

Antwerpen is een geweldig leuke stad. Toen ik afgelopen zomer met mijn moeder een paar dagen in Gent was zijn wij er dan ook een dagje naartoe gegaan. Helaas had ik toen dit kookboek, geschreven door Marlies Beckers & Marie Mosieur nog niet, maar goed… Een goede reden nu om terug te gaan naar Antwerpen. Lees je mee wat ik van dit boek vind?

In dit kookboek nemen de food- en traveljournalisten jullie mee op een culinaire reis door Antwerpen. Het is hun geboortestad en lievelingsstad, dus dat belooft eigenlijk al veel goeds.

Iedereen die weleens in Antwerpen is geweest kan zich vast wel de bruisende stad herinneren, vol met gezellige restaurantjes. Als je op de cover van dit boek kijkt staat er eigenlijk al op vermeld wat je in dit boek allemaal terug kan vinden:

  • CHEFS met karakter
  • FOOD hotspots
  • RECEPTEN van Antwerpse smaakmakers
  • Pionieren in de stad

Antwerpen Foodstad

Dit is dan ook exact wat je terug ziet in het boek. Na een leuk te lezen inleiding kom je bij het eerste deel van het boek “Antwerpen Foodstad”. In dit hoofdstuk vind je interviews met verschillende chefs. Hierdoor kom je zelf iets meer te weten over de chef als persoon, maar vaak ook over de zaak waarin zij werken. Daarnaast hebben ze per stadsdeel enkele leuke hotspots op een rijtje gezet. Dit is erg handig als je de stad bezoekt. Zo heb je het al mooi bij elkaar staan. Het zijn hotspots van sjiek restaurant tot een koffiezaakje en een frituur. Van alles wat dus. Ook worden in dit deel van het boek enkele hotspots uitgebreid beschreven. Dat is erg leuk om te lezen en naar de meeste hotspots ben ik gelijk nieuwsgierig.

Stadskookboek Antwerpen | Foodaholic.nl

De recepten

Als je dit deel van het boek door bent kom je bij de recepten. Dit zijn recepten van Antwerpse chefs. Er zit best wat verschil tussen de moeilijkheidsgraad, maar er zitten wel echt heerlijke recepten tussen. Zo wil ik zelf heel graag de. Blueberry Fool van Soekmekaar maken, de Eclairs met fondant van Toon de Klerck en het Buikspek met stoemp van Bistrot Du Nord,

De vormgeving van het boek is modern en het leest makkelijk weg. Eigenlijk leest het een beetje vergelijkbaar met een tijdschrift (alleen dan wat zwaarder). Ik zou het boek zeker aanraden mocht je eens richting Antwerpen gaan. Daarnaast is het ook een leuk boek om cadeau te geven aan iemand die gek is op Antwerpen.

Stadskookboek Antwerpen | Foodaholic.nl

Het boek is te koop voor €24,95 bij verschillende (online) boekhandels.

Ik heb dit boek zelf toegestuurd gekregen door Uitgeverij Mo’media. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

2 Comments

  1. Hartstikke leuk! Toevallig had ik het net nog met mijn moeder over Antwerpen. Heel lang geleden dat we er zijn geweest. Maar nu met de aankomende kerstdrukte merk ik dat ik dat soort drukke plaatsen toch vermijd (met ons kindje erbij).
    Rory heeft onlangs een blog geschreven over…Als je haar maar goed zit + WINACTIEMy Profile

  2. Ahh, mijn prachtige Antwerpen. ♥ Lijkt me een erg leuk boek. Tof dat je de gerechten zelf kan namaken! Lijkt me alleen niet zo simpel. 😉
    Jessica J. heeft onlangs een blog geschreven over…Gehoorbescherming: Op maat gemaakte oordoppenMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge