Heel Holland Bakt Mee Seizoen 5 | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Heel Holland Bakt Mee Seizoen 5

Iedereen klaar? Bakken maar! De bekende zin uit ‘Heel Holland Bakt’ klinkt vanaf vorige week zondag, weer een aantal zondagavonden lang op de televisie. Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is namelijk weer begonnen. Ik denk dat net als mij, veel andere bakliefhebbers weer lekker aan de buis gekluisterd zaten. Heb jij ook gekeken? Het is alweer een eerste lustrum van het programma, want dit jaar is alweer het vijfde seizoen!

Heel Holland Bakt Mee Seizoen 5 | Foodaholic.nl

Naast dat ik liefhebber van het programma ben, ben ik natuurlijk ook een liefhebber van kookboeken. Ik was dan ook heel blij toen het kookboek “Heel Holland Mee Seizoen 5” hier in de brievenbus lag. Met dit boek kan je thuis gezellig meebakken met de opdrachten die dit seizoen aan bod komen in het programma. De mooie taart op de voorkant van het boek belooft in elk geval al veel goeds!

Het boek heeft een fijne indeling. Na wat handige baktips beginnen de 8 hoofdstukken.

 1. Romantiek
 2. Hollands
 3. Lucht
 4. Brood
 5. Jubileum
 6. Moeilijk
 7. Buitenlands
 8. Lagen

Dit zijn ook gelijk de thema’s van de uitzendingen. Bij ieder hoofdstuk vind je de technische opdracht, een signatuur, een spektakel easy en een spektakel recept. De recepten worden stap voor stap met foto’s uitgelegd, er staat een duidelijke benodigdheden en ingrediëntenlijst bij. Ook staat erbij of het een ‘Wow! Wel moeilijk’, een ‘Goed te doen’ of een ‘Best makkelijk’ recept is. Daarnaast staat er bij elk recept ook een baktip of een tip uit de tent. Leuk om te lezen en natuurlijk ook erg handig!

Heel Holland Bakt Mee Seizoen 5 | Foodaholic.nl

Achter in het boek zijn nog wat blaadjes om notities op te schrijven. Handig om tijdens de uitzending wat tips op te schrijven, maar natuurlijk ook om wat eigen creaties op te noteren.

Een aantal recepten die ik zeker wil proberen uit dit boek zijn de Naked Coconut Cake, de Kardinaaltaart, de Kokos- Mango cheesecake en het brood uit de Le Creuset pan.

Kijk jij ook graag naar Heel Holland Bakt?

Het boek is te koop voor €24,99 bij verschillende (online) boekhandels.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen door Kosmos Uitgevers, maar dit veranderd niks aan mijn enthousiasme over dit boek.

One Comment

 1. Leuk bakboek! Ik vind het super dat HHB weer begonnen is, vanavond ga ik aflevering 2 eens bekijken. 🙂
  Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Geboorte cakerol met muisjesMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge