Eibertje kiest... babyvoeding | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Eibertje kiest… babyvoeding

Goed… Ik hoor sommige van jullie al denken “huh? Daniëlle en babyvoeding?”. Het klopt dat ik zelf niet zo’n klein wondertje heb, maar zoals veel van jullie weten heb ik wel een heel lief neefje. Toen ik dus een exemplaar van dit boek toegestuurd kreeg kon ik daar daadwerkelijk wel iets mee. Lees je mee om erachter te komen wat ik van dit boek vind?

Juiste voedingskeuzes maken kan soms heel lastig zijn of het nou voor jezelf is of voor je kleintje. Soms heb je namelijk niet genoeg tijd om zelf uitgebreid in de keuken te gaan staan, maar welk potje kan je dan het beste kiezen? Er is zoveel keuze en Eibertje helpt je in dit boek naar de verschillende potjes te kijken. Zij test potjes voor kinderen van 4 tot 15 maanden. Zo kan je lezen wat er aan sommige potjes juist wel of juist niet goed is.

Eibertje kiest... babyvoeding | Foodaholic.nl

Het boek begint met een korte introductie gevolgd door wat (23 pagina’s) informatie. In deze informatie staat bijvoorbeeld een stuk over het verschil tussen zelfgemaakte voeding of uit een potje, een stuk over voedselovergevoeligheid, over biologisch eten, over het bereiden van de voeding, maar bijvoorbeeld ook een stukje over wat je moet doen als je baby stikt. Dat laatste is natuurlijk iets waar je liever niet te lang bij stil staat, maar het is absoluut wel goed om te weten!

Daarna volgt er per leeftijdscategorie, in de maanden 4+, 6+, 8+, 12+, een hoofdstuk dat bestaat uit:

  • potjes – hierin worden de verschillende potjes met elkaar vergeleken.
  • happenplan – wat kan een kindje van deze leeftijd gedurende de dag eten.
  • recepten – heerlijke, makkelijk te maken recepten voor jouw kleintje.

Bij het hoofdstuk van 8+ staat er nog een klein stukje theorie over Wat als je kind niet wil eten?. Het boek wordt afgesloten met wat koekjes en snacks die getest zijn en per leeftijdscategorie staan verdeeld. Handig om te weten!

Eibertje kiest... babyvoeding | Foodaholic.nl

Ik denk zelf dat het boek goed is voor de bewustwording van ouders over de voeding voor hun baby. Vaak is alles nog zo nieuw en moet je erg zoeken. Ik denk dat dit boek daar een goede ondersteuning bij is. De recepten in het boek zijn er niet veel, maar zeker voor in de eerste oefenfase is het soms best handig om te weten hoe je gemakkelijk zelf een hapje kan maken.

Het boek is te koop voor €15,- bij verschillende (online) boekwinkels.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen door Kosmos uitgevers, maar dat verandert niks aan mijn mening over dit boek.

One Comment

  1. Ziet er lekker overzichtelijk uit! Ideaal voor nieuwbakken ouders of voor tantes. 🙂
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Toblerone MousseMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge