Hapje van bladerdeeg met salami

Hoe simpel kan een hapje soms zijn? Deze hapjes van bladerdeeg met salami zijn dan ook in een handomdraai gemaakt. Dit is zo’n hapje wat je zelf kan maken en zelfgemaakte hapjes doen het eigenlijk altijd goed op een feestje. Ze zijn naast snack op een feestje natuurlijk ook heerlijk bij een salade, soep of gewoon om zelf als tussendoortje te eten.

Dit heb je nodig:

  • Een grote rol bladerdeeg
  • 5 salami worstjes (Ik gebruikte bifi)
  • 1 ei
  • een beetje bloem

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
  3. Leg in het midden een worstje en dan om ongeveer de 2 centimeter weer een worstje. Bestrijk dit met ei en klap de andere helft van het bladerdeeg eroverheen.
  4. Doe wat bloem op je vingers en druk het deeg tussen de worstjes plat, zodat het goed aan elkaar zit.
  5. Leg met een spatel op een bordjes en leg voor 10 minuten in de vriezer.
  6. Snijd overdwars in stroken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan! 

Hapje van bladerdeeg met salami | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge