Babi ketjap | Foodaholic.nl

Babi ketjap

Dit gerecht maak ik regelmatig als er visite komt eten. Mensen denken vaak dat het lastig is om te maken, maar niets is minder waar. Het is zo gemaakt en de ingrediënten die je ervoor nodig hebt zijn gewoon in de supermarkt te krijgen. Deze keer besloot ik de babi ketjap in de Ecostoof te maken, maar ik vertel je ook hoe je hem gewoon op het vuur kan maken.

Babi ketjap | Fodaholic.nl

De Ecostoof kreeg ik een tijdje geleden opgestuurd. Koken met de Ecostoof is eigenlijk een nieuwe kooktechniek, maar wel heel simpel. Je doet namelijk de ingrediënten in een pan, dit breng je aan de kook en dan zet je de pan in de Ecostoof.

In de isolerende Ecostoof blijft het geheel gedurende lange tijd heet zodat het eten geleidelijk gaar wordt, zonder dat het aan kan branden. In de tijd dat de pan dus in de Ecostoof staat heb jij mooi je handen vrij en kan je lekker iets voor jezelf gaan doen. Ideaal!

Babi ketjap | Foodaholic.nl

De babi ketjap die ik erin maakte is erg lekker om te serveren met snijboontjes/kool/paksoi en rijst. Een beetje zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes erbij maakt het helemaal af.

Babi ketjap – voor 4 personen

dit heb je nodig:

  • 400 gram hamlappen, in blokjes gesneden

  • 4 speklappen in reepjes gesneden

  • 1 ui, gesnipperd

  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 130 milliliter ketjap manis

  • 2 eetlepels fijngesneden verse gember

  • 40 gram bruine basterdsuiker

  • 2 eetlepels citroensap

  • peper en zout

  • olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

  • Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en bak rondom aan in de olijfolie.
  • Voeg de ui, de knoflook en de gember aan het vlees toe en bak het even mee. Voeg ook de ketjap, citroensap en bruine suiker toe.
    Laat het geheel even 10 minuten pruttelen.
  • Gebruik je de Ecostoof; Zet dan de pan in de Ecostoof en laat het geheel langzaam in 1 uur garen. Na die tijd is de babi ketjap klaar.
  • Gebruik je het gasfornuis; Laat de pan nog 35 minuten zachtjes verder stoven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Babi ketjap | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.