Asperges met gepaneerde camembert en bearnaisesaus

Vanaf het moment dat de witte asperges weer te krijgen waren wist ik dat ik er nog een recept mee moest posten. Er staat namelijk nog helemaal geen recept met asperges online, schandalig. In eerste instantie wilde ik gewoon de klassieke variant er op zetten totdat ik bij het zusje geïnspireerd werd voor asperges met gepaneerde camembert en bearnaisesaus. Voor de bearnaisesaus gebruikte ik een recept uit de allerhande. 

Het is lekker om de asperges te serveren met wat gebakken aardappels, aardappelpuree of frietjes, maar dat is niet persé nodig. De asperges zijn zo ook al erg lekker.

Asperges met camembert en bearnaisesaus | Foodaholic.nl

Asperges met gepaneerde camembert en bearnaisesaus – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 6 of 8 witte asperges (of meer, kijk vooral of het grote eters zijn)

  • 50 gram camembert

  • 1 ei

  • 50 gram bloem

  • 100 gram paneermeel

  • zelfgemaakte bearnaisesaus

  • olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

  • Schil de asperges. Leg de geschilde asperges in een ruime pan koud water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal nu de asperges van het vuur maar laat ze wel nog 15 minuten met de deksel op de pan doorgaren. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan of 2 vorken uit het water en laat ze goed uitlekken. 
  • Als de asperges nog in de pan zitten snijd je de camembert in stukjes. 
  • Doe de bloem in een schaaltje, kluts het ei in een ander schaaltje en in nog een ander schaaltje doe je het paneermeel. 
  • Haal de camembert eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Als de camembert nog niet goed bedekt is herhaal je het. 
  • Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de camembert op middelhoog vuur totdat het goudbruin is. 
  • Verwarm de bearnaisesaus. 
  • Leg de asperges op een bord, doe er lekker wat saus overheen en leg er wat stukjes camembert bij. 

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Liever een ander recept met asperges? Misschien is deze aspergeragout dan wel iets voor jou!

Asperges met camembert en bearnaisesaus | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.